Glasvezeladvies GNEM

In de periode 2006 en 2011 is Euratio, de heer van Urk, actief geweest als projectmanager bij de aanleg van glasvezel infrastructuren voor de GNEM (Glasvezel Netwerk Exploitatie Maatschappij). De GNEM heeft in 2005 haar activiteiten voor Fibre to the Home gestart en groeide al snel door naar een jaarproductie van 200.000 woningen per jaar. De heer van Urk was verantwoordelijk voor de regio zuid-west Nederland om basis-afspraken met lokale overheden te maken aangaande de uitrol van het glasvezelnetwerk en alle daarmee samenhangende aspecten.

De activiteiten bestonden onder meer uit onderhandelingen, overleg met betrokken partijen, vastleggen van de afspraken, aanbestedingen, begeleiden van de uitvoering en management rapportages.
Hierbij was niet alleen zijn gevoel voor financiën, logistiek, technisch inzicht en innovatief denken van belang maar zeer zeker ook zijn collegialiteit en het pro-actief behartigen van de belangen van GNEM.
In de periode van samenwerking hebben wij de heer Van Urk als een aimabel “schaap met vijf poten” leren kennen. Wij hebben in deze periode plezierig samengewerkt.

ing. E.C.P. Vos
directeur GNEM